miércoles, 28 de enero de 2009

27.01.09 Repor primers auxilis Creu Roja

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Si me te que rescatar aquest socorrista....SOCOOOOORRRRSSSSSS

Anónimo dijo...

hi ha una cosa que no entenc d'aquesta explicació.
estem parlant de la farmaciola de casa o d'una farmaciola per anar atendre primers auxilis al carrer?
a la farmaciola de casa meva hi tinc els medicaments, l'aparell de la pressió, etc... el que no faré serà ocupar espai innecessari en dues farmacioles i per tant no estic gaire d'acord en aquesta explicació o que canviin el guió i parlin de la farmaciola del cotxe, per exemple. Una altra cosa que no entenc és perquè deixa el silvederma si és un medicament? Previament ha dit que s'havien de treure els medicaments.Si algú volgues resoldre'm aquests dubtes els hi estaria agraït

Anónimo dijo...

Hola, en resposta al comentari de anònim:

Primer em presento, soc infermer i treballo en el món de les ambulancies, alhora soc formador de Creu Roja Lleida com el company que surt a la grabació.

La farmaciola que fa referència el company es la farmaciola domèstica, aquesta tan és que sigui per al seu ús en el domicili com al carrer. El que si s’ha de diferenciar es la formació que té la persona que farà ús d’aquesta farmaciola., si es metge, infermer, tècnic en transport sanitari o tant sols un usuari amb els mínims coneixements sanitaris; el material que hi haurà a l’interior de la farmaciola i el ús que li donarà cadascún d’aquests col•lectius, serà diferent. Tú comentes que dins de la farmaciola i tens els fàrmacs, aparell de la pressió,… Nosaltres diferenciem el que seria una atenció d’urgència (com una ferida, una cremada, una hemorràgia,…) en que creiem que es necessari tenir tot el material en un lloc fàcil d’accedir, de trobar i utilitzar; del que serien tots els fàrmacs d’us habitual o menys habitual, com pot ser pel mal de cap, antibiotics,… Per suposat que portar un aparell per pendre la pressió està bé sempre que es sapigui fer i es sapiguin interpretar els resultats. El company formador, fa referència en tot moment a una farmaciola bàsica per a un ús domestic, a partir d’aquí tothom i pot posar de més tenint en compte tot el que he exposat anteriorment.

El fet de que es deixi la silvederma en el seu interior es una errada de guió al meu entendre, com tu dius és un fármac utilitzat com antibiòtic en cremades, i amb això et dono tota la raó.

Espero que et sigui d’utilitat i si tens qualsevol comentari o dubte t’agrairia me’l fessis arribar.

Una abraçada.