martes, 3 de febrero de 2009

2.02.09 Creu Roja

4 comentarios:

Anónimo dijo...

hola, acabo de ver este video y mi pregunta es...si la socorrista limpia con jabon y agua. Si primero hecha el jabon a chorro y seguidamente hecha agua, sin frotar el jabon...no entiendo la función del jabon en la cura de una herida. Creo que tal como lo presenta la monitora de cruz roja con agua a chorro bastaría. Otra cosa que he visto y a ver si me lo pueden explicar es porque limpia de dentro a fuera con el iodo, ¿No se tendria que limpiar con el jabon y el agua de dentro a fuera?
si me lo pueden contar les estaría muy agradecida.

Unknown dijo...

Bona tarda, sóc infermera i m'agradaria poder respondre a algunes de les preguntes realitzades anteriorment.
En primer lloc, la funció que exerceix el sabó en la cura d'una ferida és simplement la neteja d'aquesta ja que el sabó no té propietats antisèptiques (vulgarment vol dir matar els microbis).S'utlitza l'aigua i sabó per aquest únic motiu: netejar la ferida.
En segon lloc, s'utilitza la povidona iodada, com agent antisèptic és a dir, per desinfectar la ferida de possibles agents infecciosos. La tècnica correcta no és ben bé com ho ha realitzat la monitora de Creu Roja. En principi la cura de la ferida sí que s'ha de realitzar de dins cap a fora però SEMPRE de forma circular ja que si ho féssim a l'inversa els microbis de la part externa de la ferida entrarien a la part interna, contaminánt-la més encara. La monitora de la Creu Roja realitza malament la tècnica ja que ho fa de forma recta, un cop ha passat per una part de la ferida (havent arribat a la part externa), torna a la part interna i així successivament (com es pot veure en el video).
Espero que li hagi servit per reoldre els seus dubtes.
Gràcies

Àmbit de Comunicació - Creu Roja a Girona dijo...

si no ho he sentit malament, la monitora ja diu que de dins cap a fora i de forma circular.

Suposo que al que es refereix la cristina, és a canviar la gasa per netejar ?¿?

Unknown dijo...

Sincerament, no recordo si diu de dins en fora i de forma circular però la monitora de creu roja al vídeo no ho realitza pas d'aquesta forma... de dins enfora sí però no de forma circular.